Daft Punk 2013

Best Of 2013 // Daft Punk

Jedan od najvećih hitova u 2013-toj, “Get Lucky”,  pjesma je o noćnim izlascima – i aktivnostima, i o tome hoće li vam se večeras – posrećiti. Neobičan tekst pjesme koja je poharala top-liste diljem svijeta.

I to sve bez službenog videospota. Osim poluslužbenog kojim se koristila njihova diskografska kuća, a YouTube i drugi video servisi, naravno, puni su spotova koje su iz arhivskih materijala složili obožavatelji.

“Get Lucky” je bio tek početak, jer album “Random Access Memories” u 2013-toj je osvojio svijet svojom posvetom disco i funk glazbi s kraja 70-tih i početka 80-ih godina prošlog stoljeća.

Uz mlađe suradnike, među kojima su Pharrell Williams, Panda Bear, Julian Casablancas i Chilly Gonzales, Daft Punk su na albumu ugostili prave legende – Nilea Rodgersa, legendarnog gitaristu i jednog od osnivača skupine Chic, te Giorgioa Morodera, proslavljenog producenta  koji je krajem 70-ih u suradnji s Donnom Summer utro put suvremenoj elektroničkoj glazbi.

Daft Punk su nas sa svojim albumom dobro zabavili tijekom 2013., a uz visoka mjesta na gotovo svim godišnjim top-listama najboljih u 2013-toj, očekuje nas i dodjela nagrada Grammy. Nominirani su u četiri kategorije pa ćemo 26. siječnja saznati koliko će se njima – “posrećiti”.

UPDATE: Daft Punk su osvojili četiri nagrade Grammy 2014.

Album “Random Access Memories” proglašen je albumom godine a osvojio je i nagradu u kategoriji dance/electronica albuma. Pjesma “Get Lucky”, suradnja s Pharrellom Williamsom i Nileom Rogersom, osvojila je nagradu u kategoriji Record Of The Year te za najbolju pop izvedbu dua ili grupe.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s