Sony Walkman DDII

Sony Walkman obilježava 35. obljetnicu, a klinci pojma nemaju :-)

Hvala na pitanju, moj Sony Walkman DDII (na fotki iznad naslova) još uvijek je čitav, ispravan i u posljednih dvadesetak godina rijetko korišten. Nije baš u savršenom stanju jer je, jadan, sa mnom stvarno prošao dobru kilometražu.

Originalne slušalice davno su nastradale, a jednom sam prilikom ostavio baterije u njemu i, naravno, iscurile su. Nije mu to, srećom, jako naštetilo. I dalje, u rijetkim trenucima kad ga se sjetim i zavrtim poneku prastaru, ali kvalitetnu i odlično snimljenu kasetu da ne zahrđa, ponosno prede. Ili bolje rečeno, zvrnda poput tihog mlinca za kavu.

Ako zanemarimo blago šuštanje, neizbježno kod kaseta, a od kojeg smo se uz digitaliju već odavno odviknuli, slušanje glazbe je pravi užitak.

Sony Network Walkman
Prije nekoliko godina ovakav je mladac nove mp3 generacije u mom džepu zamijenio moj stari, dobri DDII. A sad je i on u penziji jer glazbu u šetnjama slušam s pametnog telefona.

Prvi Walkman kompanije Sony, a bio je to prvi prijenosni kasetofon sa slušalicama uopće, u prodaju je krenuo 1979. godine. “Walkman” je Sonyjev tradename, no odmah u početku je postao sinonim za takve uređaje.

Prvi su primjerci bili, naravno, za kasete, a razvojem digitalnih tehnologija mijenjao se i Walkman.

CD Walkman je bio promoviran kao Discman, a potom su objavljeni Video Walkman, MiniDisc Walkman, Network Walkman (digitalni player, ali ne za mp3 nego za Sonyjev ATRAC format, što im je u početku, posebno pojavom iPod-a, bila glavna zamjerka i stajala ih dobrog dijela tržišta), pa Walkman MP3, Walkman Core, Walkman Video MP3 Player, a od 2005. do 2011. godine su u mobilne telefone tadašnje kompanije Sony Ericsson ugrađivani Walkman playeri.

Inspiracija za posvetu starom, dobrom DDII bio mi je ovaj video u kojem se klinci prvi put susreću s Walkmanom na kasete. 🙂

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s